מהו בקע סרעפתי גולש?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 80. עברתי בדיקת CT ונרשם כי "קיים בקע היאטלי גולש בינוני". מה פירוש הדבר?

תשובה:
מדובר בבקע סרעפתי. הבקע נקרא "גולש", מכיוון שאיזור החיבור בין הוושט לבין הקיבה גולש מן הבטן (מקומו הטבעי) אל החזה, וחוזר חלילה. מצב זה קורה עקב חולשה של שרירי הסרעפת באזור שבו הוושט חודר דרך הסרעפת ויורד לחלל הבטן, ולכן מתאפשרת תנועתיות של המעבר ושט-קיבה. זהו הסוג השכיח ביותר של בקע סרעפתי, וכ-95% מכלל הבקעים הם כאלה. לרוב, סוג זה של בקע אינו סימפטומטי, ואינו גורם לבעיה תפקודית. מצורף קישור לתשובה מעניינת בנושא: http://www.infomed.co.il/questions/q_062506_9.htm