מה ידוע על שילוב של תרופות עם תוספי מזון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

כיצד בודקים השפעות שילוב תרופות עם תוספי מזון, לדוגמה קומדין עם ג'ינקו בילובה?

תשובה:
את יכולה לחפש ב- Pubmed, אתר לרופאים הפתוח לכלל הציבור. ניתן לחפש בו את המונחים הדרושים (למשל Ginkgo biloba coumadin) ולראות אם יש מידע בנושא. היות שאינטראקציות עם צמחי מרפא אינן נכללות (בינתיים, ברובן) ברפואה המערבית, יש עליהן פחת מידע במאגרים הרפואיים. יש לציין שהתוצאות אינן חד-משמעיות, בעיקר משום שאין מספיק מידע בנושא אינטראקציות בין צמחי מרפא לבין תרופות, משום שלא נעשו מספיק מחקרים בנושא. על בסיס המידע הקיים (case reports - מקרים ספורדיים שדווחו בספרות הרפואית) לא ניתן לשלול אפשרות של דימום כתוצאה משילוב בין השניים. יש חשד שגינקו בילובה מגביר את השפעת התרופות נוגדות הקרישה. מצד שני, לא הצליחו ממש להוכיח את זה: בשני מקומות שונים מצאתי את הטענה כי לגינקו בילובה אין השפעה לרעה על בטיחות נטילת קומדין. באתר הבא, למשל, כתוב במפורש כי השילוב אינו מומלץ: http://www.doctorteva.co.il/tevashop/product_info.php?products_id=381