בבדיקת MRI מוח נרשם שהודגם תהליך תופס מקום בתןך הקוורנוס סינוס משמאל, מ
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת MRI מוח נרשם שהודגם תהליך תופס מקום בתןך הקוורנוס סינוס משמאל, מתפשט לפיסורה האופטית משמאל,ללא עדות לחדירה לארובה וכן לעצם הספנואידלית בחלקה הקדמי. ממצא היכול להתאים למנינגיומה, אין לשלול בוודאות לימפומה. אבקש הסבר למונחים,וכן איך יודעים בד

תשובה:
מנינגיומה היא סוג של גידול שפיר תוך- גולגולתי, אשר מקורו ברקמות העוטפות את המוח, והוא צומח באיטיות. בד"כ הטיפול בה הוא מעקב בלבד, אך אם היא גדלה וגורמת לתסמינים נוירולוגיים בשל נטייתה ללחוץ על רקמת המוח, ניתן לנתח ולהוציאה. ה MRI הדגים שיש לך גידול בסינוס הקוורנוזי משמאל. אזור זה הוא חלק ממערכת הניקוז הוורידי של המוח. באיזור זה עובר העורק הראשי למוח - הקרוטיד, וכן מספר עצבים שאחראיים לעצבוב הפנים ולתנועת העיניים. איזור זה אינו קל לניתוח, אולם שיטות חדשות של מיקרו- כירורגיה שהתפתחו בשנים האחרונות שיפרו את הטכניקה הקיימת, כך שהפרוגנוזה טובה מאוד. אנא ראי להלן חתך CT המדגים ממצא דומה לזה המתואר אצלך - הגוש הלבן הוא הגידול, באזור הקוורנוס סינוס: לימפומה הוא גידול ממאיר של לימפוציטים, סוג של תאים לבנים, אשר לעיתים רחוקות קורה במוח באופן ראשוני. מדובר בגידול אשר צומח במהירות, הטיפול בו בכמותרפיה והקרנות, והפרוגנוזה אינה טובה. מומלץ להתייעץ עם נוירוכירורג ולהחליט במה מדובר, האם יש צורך בבדיקות נוספות ובטיפול המתאים.