דלג לתוכן

אבי הוא חולה סוכרת. לאחרונה סבל מכאבי גרון וקיבל רוקסו 125 מ"ג פעמייים

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/04/2005 תאריך עדכון: 02/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אבי הוא חולה סוכרת. לאחרונה סבל מכאבי גרון וקיבל רוקסו 125 מ"ג פעמייים ביום. בשל האנטיביוטיקה הזו הפסיק לקחת את הכדור שמדלל לו את הדם. עברו חמישה ימים ועדיין הוא מתלונן על כאבים בגרון. הוא מרגיש כאילו יש לו פצע. האם הטיפול שהוא מקבל נכון? איך אוכל

תשובה:

רוקסו (Roxithromycin) אינו הטיפול המקובל בכאבי גרון. אם כאבי הגרון נמשכים לאחר חמישה ימים של טיפול - נראה כי האנטיביוטיקה אינה מתאימה, או שמדובר בזיהום שאינו חיידקי, או שהאנטיביוטיקה אינה מגיעה ליעדה. מומלץ לבצע משטח גרון, כדי לבדוק האם באמת מדובר בחיידק, איזה חיידק ולאיזה סוג אנטיביוטיקה הוא רגיש. כמו כן, אם אביך מרגיש שיש לו פצע בגרון, כדאי שילך להיבדק ע"י רופא א.א.ג, שיוכל לבדוק אם אכן מדובר בפצע כזה. כדי להקל על הכאבים בגרון הוא יכול לקחת כל משכך כאבים שאינו רגיש לו. לא ברור מדוע הפסיק אביך לקחת את הכדור שמדלל לו את הדם, שכן אין כל קשר בין כדור זה לבין הטיפול האנטיביוטי, ודילול הדם חשוב לבריאותו.

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
 מרכז להיפרתרמיה Hyper Thermia
מרכז להיפרתרמיה Hyper Thermia אונקולוגיה
ד"ר יניב ברקנא
ד"ר יניב ברקנא עיניים
ד"ר מחמוד מסארוה
ד"ר מחמוד מסארוה רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו