דלג לתוכן

תופעות לוואי קשות עם למיקטל

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/04/2008 תאריך עדכון: 02/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני מאובחנת כסובלת מ-petit mal מגיל 3. מגיל 16 קיבלתי דפלפט. לפני חודשיים החליפו לי את התרופה בהדרגה ללמיקטל. כשהגעתי ל-150 מ"ג הפסקתי את השימוש בדפלפט לגמרי. בשל ריבוי התקפים בבוקר ואירוע של התקף גדול (איבוד הכרה), עליתי ל-200 מ"ג. אני ס

תשובה:

הסתבכתי קצת עם הבנת המקרה. בכל מקרה, מה שאני מבינה זה שכעת את נוטלת למיקטל במינון של 200 מ"ג ליום, יחד עם אלטרוקסין ומולטי-ויטמין, וסובלת מתופעות הלוואי שתיארת. דבר ראשון, טוב שאת כבר לא נוטלת למיקטל במקביל לדפלפט (valproic acid) משום ששימושן המקביל עלול לגרום לפריחות מסכנות חיים. לגבי למיקטל (או בשמה הגנרי lamotrigine), יש לה תופעות לוואי במערכות שונות. תופעות הלוואי הנוירולוגיות שלה כוללות שכחה - ב-2% עד 5% מהמטופלים. אפזיה - קשיי שפה ותקשורת, תופעה נדיר שחולפת עם הפסקת השימוש בתרופה. אטקסיה - הפרעות ביציבה ובהליכה, שכיחות יחסית (7% עד 28%) ותלויות במינון. סחרחורות - מופיעה ב-7% עד 54% (!) מהמטופלים. תסמונת ג'יל דה לה טורט (תסמונת טורט) - "טיקים", בעיקר בילדים. כאבי ראש - ב-29% (כמעט שליש!) מהמטופלים. פרכוסים - פרכוס "סטטוס" (ממושך) והחמרת הפרכוסים. זו תופעת לוואי לא נדירה. ישנוניות - ב-14% מהמקרים. רעד - לא שכיח. לא מצאתי כל השפעות הדדיות בין אלטרוקסין, מולטי ויטמינים (על אף שיש סוגים רבים) ולמיקטל. יכול להיות שתופעות הלוואי של הלמיקטל יחלפו או יפחתו עם הזמן, אך בכל מקרה, לאור תיאורייך, הייתי מציעה לך לפנות לנוירולוג כדי לשאול על החלפת התרופה. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' שגיא חיימוביץ
פרופ' שגיא חיימוביץ יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
פרופ' דן עטר
פרופ' דן עטר אורתופדיה
ד"ר ערן שביט
ד"ר ערן שביט עור ומין
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו