חיסון לאישה עם RH מינוס
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי סוג דם B, ורציתי לדעת למה אני צריכה לקבל זריקה לאחר לידה או הפלה, מה זאת הזריקה הזאת, ולמה רק בעלי סוג דם B מקבלים אותה.

תשובה:
סוג הדם אינו משנה אלא ה- RH, המינוס או הפלוס. כל אישה עם RH מינוס צריכה לקבל את הזריקה. הסיבה לכך היא שהסיכוי שלעובר יהיה RH חיובי הוא גבוה, ואז הגוף שלך אחרי הריון ראשון יפתח נוגדנים כנגד ה- RH החיובי של התינוק, ובהריון הבא, נוגדנים אלה יתקפו את העובר ויפגעו בו. לכן מונעים את יצירת הנוגדנים על ידי מתן החיסון. להלן קישור למידע נוסף על הנושא בפורטל אינפומד: http://www.infomed.co.il/questions/q_011104_6.htm