האם יש טיפול שגורם ללידת תאומים?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אנו זוג בני 43 אשר עומדים לנסות לראשונה להרות. בשל גילנו המתקדם אנו מעוניינים בתאומים. האם יש טיפול שנועד לגרום להולדת תאומים, להבדיל ממצב שבו ריבוי העוברים הוא תופעת לוואי? האם האתיקה הרפואית מאפשרת לקבל טיפול פוריות גם במקרה שבו לא ידוע על בעיית פו

תשובה:
טיפולי פוריות מטרתם לעזור לזוגות שאין באפשרותם להיכנס להריון בדרך הטבעית. ישנן דרכים רבות היכולות להעלות את הסיכוי לתאומים, כגון הפריה חוץ-גופית והחזרת עוברים. בדרך כלל מוחזרים 3-2, וזה מעלה את הסיכוי ללידת תאומים. איני יכולה לענות לשאלתך לגבי אתיקה רפואית מכיוון שאיני בקיאה בנושא. אמליץ לכם להתייעץ עם גינקולוג המומחה לבעיות פוריות לגבי האפשרויות העומדות בפניכם. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד