האם יש קשר בין כאבי גב תחתון לבין כאבי כתף?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 35, סובלת 3 חודשים מכאב בגב התחתון ומכאב בכתף ובצוואר, אשר מושך לאזור החזה בצד ימין. האם יש קשר בין שני האזורים? לפי האורתופד שלי, אלו שתי מערכות שונות. אם אין קשר, מה זה יכול להיות?

תשובה:
מבחינת עמוד השדרה, אלה אכן שני אזורים שונים, האחד הוא עמוד השדרה הצווארי, והשני קרוב לאזור המותן. ייתכן שמדובר בבעיה של שינויים המתרחשים בשני אזורים אלה במקביל, וגורמים לכמה בעיות בו-זמנית, אך יתכן כי הסיבות הן בעיות אורתופדיות שונות. יתכן, לדוגמה, כי הכאבים בכתף ובצוואר מימין מקורם בבעיה בכתף המקרינה לאזורים אחרים. לצורך אבחון נכון וטיפול בהתאם, יש לעבור בדיקה גופנית וצילומים לפי המלצת הרופא המטפל. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד