שתי דרכי נטילה אפשריות של אלטרוקסין
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בתי בת ה-13 מטופלת באלטרוקסין במינון 50 מ"ג זה כשנה. לפי בדיקת TSH שעשינו, יש להוריד את המינון לחצי. מה עדיף: לתת יום כן יום לא לסירוגין, או חצי כדור ביום? תשובת הרופא לא היתה החלטית.

תשובה:
זמן פינוי מחצית התרופה מהגוף (זאת אומרת תוך הזמן הזה ריכוז התרופה יורד לחצי) הוא 7-6 ימים, כך שעקרונית, אחרי שמגיעים לרמת תרופה יציבה בדם, אפשר לקחת גם יום יום (25 מ"ג) וגם 50 מ"ג לסירוגין, יום כן ויום לא. אפשר גם מלכתחילה לקחת כך את התרופה, אבל ייקח קצת יותר זמן עד להגעה לרמה יציבה של התרופה בדם. בברכה, ד"ר טלי צ’רנוביצקי - אינפומד