טיפול בפריצת דיסק לאישה אחרי ניתוח קיסרי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

נכנסתי להריון לאחר 15 הפריות מבחנה ו 4 הפלות, הריון של תאומים. כל ההריון שכבתי במיטה מכיוון שפחדתי שההריון לא יפול. בשבוע 33 יילדו אותי לא בגלל צירים. הגעתי עם כאבי רגל עזים. לאחר בדיקת MRI הבחינו בפריצת דיסק קשה בגובה L5-S1 ואז החליטו לנתח בניתוח קי

תשובה:
ראשית מעט מידע- פריצת דיסק קיימת ב-4 דרגות חומרה: 1- היחלשות הגרעין עם קרעים קטנים בשכבות החיצוניות 2- דליפה של חומר הגרעין לחלל השכבות החיצוניות עם קרעים בשכבות החיצוניות 3- חדירה של חומר הגרעין דרך השכבות החיצוניות 4- יציאת החומר הדיסקוגני החוצה לחלל התעלה כגוף חופשי. יש להבחין בין בלט לבין פריצה - בלט נפוץ מאוד ואינו גורם או שלב בדרך לפריצת דיסק. פריצת דיסק יכולה להיות בכיוונים שונים ובהתאם יילחצו מבנים שונים . פעמים רבות פריצות דיסק אינן סימפטומאטיות כלל ואין חובה שיגבילו תפקוד או פעילות . התייעצי עם הרופא המטפל באפשרות להתחיל טיפול פיזיותרפי. לדעתי את צריכה להתחיל מייד טיפול. יש המון מה לעשות . הטיפול יכלול: מתיחה מותנית / הדרכה לחיזוק שרירי בטן / הדרכה לתנועתיות מערכת העצבים / הדרכה לפעילות נכונה / תיקון סביבת עבודה אם צריך/ טיפול מנואלי מגוון כמו עיסוי לשרירים ורקמות רכות / שימוש בכלי טיפול אלקטרותרפיים רבים להורדת כאב וחיזוק שרירים . ועוד........... בוודאי שלאחר ניתוח חובה להתחיל בהקדם טיפול פיזיותרפי שיסיע לחזור לשגרת החיים. עד להתחלת הטיפול נסי לתרגל מהקישורים הבאים . http://www.med.umich.edu/1libr/aha/aha_xlbpm_art.htm.