זיהום נרתיקי מלווה בהפרשות ירוקות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בדרך כלל בריאה. לפני כשבוע התחילו הפרשות ירקרקות, שורפות ומגרדות מאוד מהנרתיק. עכשיו זה מעורב בדימום ורדרד, ועדין שורף ומגרד. אני מבקשת הסבר.

תשובה:
ההפרשות יכולות לנבוע ממספר גורמים: זיהום פטרייתי (בדרך כלל קנדידה), זיהומים חיידקיים (bacterial vaginosis), זיהומים הנגרמים על ידי חד תאי (טריכומונס וגינליס), וכן שינויים הורמונליים. על מנת לאבחן את מקור הבעיה, צריך לשים לב לסוג ההפרשה (האם היא לבנה? צמיגית? ירוקה? מלווה בריח חריף?) וכן לתסמינים נלווים (כמו גרד, צריבה או דימום). על פי תיאורך, נראה שמדובר בזיהום הנגרם על ידי אורגניזם חד-תאי מסוג טריכומונס. ההדבקה מתרחשת לרוב על ידי מגע מיני, והזיהום בא לידי ביטוי בהפרשות ירקרקות, מסריחות, ומלוות בגרד מטריד. הטיפול פשוט, וכולל מתן תרופה בשם מטרונידאזול (בין השמות המסחריים: פלג’יל, מטרוזיל). כדי לקבל מרשם לתרופה יש לעבור בבדיקה ואבחנה על ידי רופא. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד