דלג לתוכן
חומצה פולית לפני הריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/04/2009 תאריך עדכון: 03/10/2013
1 דקות קריאה
שאלה:

אני לוקחת במשך כ-3 חודשים חומצה פולית לפי המלצת הרופא. עדיין לא נכנסתי להריון. האם עלי להמשיך לקחת את הכדורים? מהו משך הזמן המקסימלי שעלי לקחת אותם? בעקבות בדיקות דם שגרתיות שעשיתי, גילו אצלי בזמן האחרון רמת קלציום גבוהה וחוסר בוויטמין D. האם יש קש

תשובה:
את כדורי החומצה הפולית יש לקחת עד שאת נכנסת להריון, ולא משנה כמה זמן התהליך לוקח לך. כשתיכנסי להריון, יחליפו לך את הכדורים לכדורי ברזל משולבים עם חומצה פולית. חומצה פולית אינה גורמת לעליה ברמת הסידן (קלציום) ולמחסור בוויטמין D. מכיוון שלא ציינת את הערכים המדוייקים, לא אוכל להרחיב עוד על חלק זה של שאלתך. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר בוריס סחנוביץ
ד"ר בוריס סחנוביץ יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
רופא בכיר
ד"ר רוני רוזן
ד"ר רוני רוזן גסטרואנטרולוגיה
ד"ר יואב אברהמי
ד"ר יואב אברהמי כירורגיה פלסטית
רופא בכיר במחלקה לכירורגיה פלסטית בביה"ח קפלן. בעל ניסיון רב בתחום.
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו