האם כדאי במקרה של שפעת, ללכת לרופא או לקחת אנטיביוטיקה?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם כדאי במקרה של שפעת, ללכת לרופא או לקחת אנטיביוטיקה?

תשובה:

בדרך כלל אין צורך שתראו רופא כשיש לכם הצטננות. הצטננויות נגרמות על ידי נגיפים. אנטיביוטיקה קוטלת בקטריות, לא נגיפים.

אולם הצטננות עלולה להפוך לדלקת סינוסים. אם הסינוסים שלכם נחסמים ואינם יכולים להתנקז כראוי, אתם עלולים לפתח דלקת וזיהום בקטריאלי. גם דלקת אוזניים עלולה לקרות כתוצאה מהתמודדות עם הצטננות. על אף שדלקות סינוסים ואוזניים יכולות גם להשתפר מעצמן, לעתים נדרשת לכם אנטיביוטיקה לסלק את הזיהומים הבקטריאליים מגופכם.

בין התסמינים של דלקת אוזניים ניתן למנות כאבים באוזן, חום, ו\או תחושת גודש באוזניים.

בין התסמינים של דלקת סינוסים ניתן למנות אף נוזל או גדוש, כאב ולחץ בפנים, וכאב ראש.