התרופות האסורות על חולי G6PD: אנטי מלריה: פרימקווין, דפסון, מפאק
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

התרופות האסורות על חולי G6PD: אנטי מלריה: פרימקווין, דפסון, מפאקווין סולפונאמידים (ממשפחת האנטיביוטיקות): סולפאמתוקסזול (רספרים, ספטרין ועוד) ניטרופוראנטואין (אנטיביוטיקה גם היא, שמות מסחריים אחרים: מאקרודנטין, אובמין) משככי כאבים כמו אצטנילי

תשובה:
התרופות האסורות על חולי G6PD: אנטי מלריה: פרימקווין, דפסון, מפאקווין סולפונאמידים (ממשפחת האנטיביוטיקות): סולפאמתוקסזול (רספרים, ספטרין ועוד) ניטרופוראנטואין (אנטיביוטיקה גם היא, שמות מסחריים אחרים: מאקרודנטין, אובמין) משככי כאבים כמו אצטניליד שונות: ויטמין K, דוקסורוביצין, מתילן-בלו, ועוד. למידע נוסף: www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000528.htm www.emedicine.com/med/topic900.htm [25/04/2004]