כאבי גרון חוזרים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מזה כשלושה חודשים אני סובל מנפיחות רבה בגרון (שקדים) שמלווה בתשישות מאד לא אופיינית לי כספורטאי פעיל. הכאבים והתשישות חולפים וחוזרים כל מספר שבועות. בדיקות של מחלת הנשיקה חזרו כשליליות. האם יכול להיות שאני באמת מצטנן כל שבועיים, או שיש דבר נוסף אותו

תשובה:
בשאלתך לא ציינת אם סבלת בעבר מדלקות גרון חוזרות אשר הצריכו טיפולים אנטיביוטיים חוזרים. כמו כן לא כתבת אם אתה סובל במקביל לנפיחות גם מכאבים ו/או מחום. האם בנוסף לאירועים החוזרים הללו אתה סובל מסימפטומים נוספים, כגון הזעת לילה, ירידה במשקל, גרד? האם אתה סובל גם מנזלת וגודש באף? האם ביצעת משטח גרון לאחרונה? יש כמה אפשרויות היכולות להסביר את מצבך: יתכן שבאמת מדובר באירועים חוזרים של זיהום ויראלי בדרכי האוויר העליונות. הדבר שכיח מאוד בימים אלה של שינויים במזג האוויר, אולם שכיח יותר באנשים עם נטייה אלרגית כזו או אחרת, או באנשים עם חסר חיסוני (אצלם סביר להניח שתופעת הזיהומים החוזרים אינה חדשה). אפשרות נוספת יכולה להיות שאתה סובל מאותו זיהום כבר מספר רב של שבועות וגופך לא הצליח להתגבר עליו, ולמעשה לא החלמת ממנו לחלוטין. גם מצב זה מתאים לזיהום וויראלי אם כי נדיר שיימשך 3 חודשים. ישנם אנשים הנושאים בלוע שלהם את חיידק הסטרפטוקוקוס, הגורם לדלקת הגרון החיידקית. אנשים אלה יכולים לסבול מהחמרות חוזרות ונשנות המתבטאות בזיהומים חריפים חוזרים, אשר מצריכים טיפול אנטיביוטי מתאים בן 10 ימים. במקרים אלה משטח הגרון הוא חיובי. אם קיימים סימפטומים נוספים, כגון ירידה במשקל, הזעות לילה או גרד, יש צורך בבירור נוסף שיכלול תשאול מלא, בדיקה גופנית מלאה וייתכן שגם בדיקות מעבדה. ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד