הסיבות השונות לכאבי ראש
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

הבן שלי חייל (בן 21) וסובל מכאבי ראש חזקים כמעט שנה. לאחרונה עבר בדיקת CT ולפי התוצאות, יש לו "התעבות רירית מינורית בתא ספנואידלי ימני". לצערי, רופאים צבאיים לא מוכנים לדבר עם הורים של החיילים, ובזמן השירות, החייל לא מבוטח בקופת חולים ואין

תשובה:
לכאבי ראש יש מגוון גורמים, ביניהם מיגרנה, כאבי ראש כתוצאה ממתח, בעיות תשבורת (שמצריכות משקפיים), אוזניים, אף, זיהומים, גידולים ועוד. לכל אחד מאלה יש גורמים אופייניים, כגון נטייה משפחתית, מחלת חום, בחילות והקאות ועוד. בבדיקת ה- CT שעבר בנך יש עיבוי רירית (הציפוי הפנימי) של אחד הסינוסים (מערות הפנים). מצב זה יכול להעיד על דלקת חריפה (סינוסיטיס חריפה) או כרונית (הנמשכת מעל 3 חודשים). לאור משך תלונותיו, סביר להניח שאין מדובר בסינוסיטיס חריפה. הקליניקה המאפיינת סינוסיטיס כרונית כוללת גודש והפרשה מהאף, מלאות בפנים וכאבי ראש (אך זוהי תלונה פחות דומיננטית!), שיעול, ירידה בחוש הריח, כאבי שיניים, נחירות ועוד. עצתי היא לבצע בדיקת עיניים כדי לשלול בעיות תשבורת, לפנות לרופא אף-אוזן-וגרון כדי לבדוק אם סינוסיטיס כרונית היא הגורמת לכאב הראש, ולנוירולוג, שהוא בעצם הרופא המתאים לאבחון כאבי ראש. לדעתי, אם הכאבים כה ממושכים וכה חזקים, כדאי לפחות לעבור הערכה ראשונית ולא לדחות את העניין בשנה. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד