גילוי זיהום בבדיקת משטח צוואר הרחם
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

עברתי בדיקת פאפ. היום התקשרו מהמרפאה ואמרו לי שהתשובות הגיעו, ושאני צריכה להגיע לרופאה ולהתחיל טיפול אנטיביוטי. מה זה אומר על תוצאות הבדיקה? האם זה מעיד על תאים סרטניים?

תשובה:
בדיקת pap smear נועדה לאבחון מוקדם של שינויים סרטניים בצוואר הרחם. בבדיקה לוקחים דגימה של תאים מצוואר הרחם ומסתכלים עליהם במיקרוסקופ. לעיתים מתגלים בבדיקה באופן מקרי גם זיהומים בנרתיק, כגון פטריה, הרפס או טריכומונס. לפי מה שנאמר לך, לא נמצאו תאים סרטניים, אבל נמצא זיהום כלשהוא שיש לטפל בו. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד