דלג לתוכן

ערכי HCG רצויים בהריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/04/2008 תאריך עדכון: 03/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 36, אמא ל-2 ילדים מהריונות תקינים. אחריהם עברתי 4 הפלות טבעיות רצופות בשבועות הראשונים. עכשיו עשיתי בדיקת HCG והתוצאה 122. אני בשבוע 5 ו- 4 ימים. האם הערך תקין? או שזאת שוב הפלה?

תשובה:

לצערי, הפלות בשליש הראשון להריון שכיחות למדי, ומרביתן מתרחשות עקב פגמים גנטיים. ככל שעולה גיל האם, עולה שכיחות הפגמים הגנטיים אצל העובר, וכתוצאה מכך עולה גם שכיחות ההפלות. ייתכן מאוד שההפלות החוזרות אצלך הן חלק מהסטטיסטיקה. עם זאת, לאחר 4 הפלות רצופות, נראה שכדאי להתחיל בירור, ועל כן אני ממליצה להיוועץ ברופא הנשים שלך. מידע מפורט על הפלות חוזרות תוכלי למצוא בתשובה לשאלה דומה שנשאלה באתר, כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_031108_18.asp
רופאים בתחום
ד"ר מיכאל דוברוסין
ד"ר מיכאל דוברוסין חוות דעת משפטית
פרופ' יעקב הנקין
פרופ' יעקב הנקין קרדיולוגיה
ד"ר אלכסנדר למברג
ד"ר אלכסנדר למברג חוות דעת משפטית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו