לימפאנגיומה בעפעף
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בעקבות הוצאת גוש מהעפעף התחתון ותשובת פתולוגיה לפיה הוא מתאים ל- Lymphangioma AV Malformation, הומלץ לבעלי (בן 53) לעבור בירור נוירולוגי, אולי בדיקת CT או בדיקת MRI. האם כדאי להיכנס לבירור שכזה? האם יש מה לעשות כדי לטפל בבעיה, או שהבירור הוא אבחנתי

תשובה:
לימפנגיומה היא מלפורמציה לימפטית, או במילים אחרות, מצבור של כלי לימפה במיקום לא תקין. לימפנגיומות ממוקמות לרוב באזור הראש, הצוואר, בתי השחי, החזה, הגפיים ולעיתים באזור הפריאורביטלי - מסביב לעין, ולפעמים גם מאחוריה. בחלק לא מבוטל של המקרים (לפעמים עד שני שליש מהמקרים) נמצאו מלפורמציות וסקולריות או לימפטיות גם במוח אצל חולים שתחילה נמצא אצלם נגע לימפטי פריאורביטלי. הנגעים המוחיים, במקרים אלה, עלולים להיות לטנטיים או סימפטומטיים. הסימפטומים, אם הם מופיעים, נובעים משתי סיבות עיקריות: מסה שנמצאת ברקמה המוחית ודוחקת מבנים סמוכים לה, וניקוז וסקולרי או לימפטי פתולוגי, שיכול לבוא לידי ביטוי בחסימה או דימום. לחלק מן המלפורמציות יש פתרון, כגון אמבוליזציה, ניתוח או קשירה, בהתאם למיקום האנטומי ולפרמטרים נוספים. הבדיקה המומלצת כדי לבדוק אם ישנן תופעות כאלה במוח היא בדיקת MRI, ולדעתי, כדאי לבצע את הבדיקה מהסיבות שפירטתי לעיל. בברכת רפואה שלמה ד"ר עידו דידי פביאן - אינפומד