אני חושב לצאת לטיול עם אבי, הסובל ממחלת אלצהיימר. יש משהו מיוחד שעליי לעשות?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני חושב לצאת לטיול עם אבי, הסובל ממחלת אלצהיימר. יש משהו מיוחד שעליי לעשות?

תשובה:

הדבר החשוב ביותר לעשות כשמטיילים עם מישהו הסובל ממחלת אלצהיימר הוא לתכנן קדימה ולנסות לחזות את צרכיו של המטופל\ת, כדי שתהיו מוכנים לכל שינוי או בעיה. בעודכם מתכננים, ודאו שלקחתם בחשבון את השלב בו נמצאת מחלת המטופל\ת וכל התנהגות שעלולה להיות מושפעת מהתרחקות מהבית. ייתכן שתרצו לצאת לטיול קצר יותר כמבחן, כדי לראות כיצד אהוב\תכם מגיבים למסע. הנה עוד כמה עצות שראוי לשקול:

  • תכננו פעילויות שיעיסיקו את הסובל\ת מאלצהיימר בזמן הנסיעה. דברים פשוטים כמו קריאה בכתב עת, משחק בחפיסת קלפים או האזנה למוסיקה יכולים להרגיע את אהוביכם בזמן הנסיעה.
  • לעולם אל תשאירו אדם הסובל משיטיון לבד במכונית. בעת תנועה, הקפידו שהנוסע יהיה חגור והדלתות נעולות.
  • תכננו עצירות קבועות למנוחה.
  • הביאו נהג\ת נוספים אם הנסיעה כרוכה בנהיגה של למעלה משש שעות נסיעה.
  • אם האדם מתחיל\ה לגלות אי-שקט במהלך נסיעה במכונית, עצרו במקום האפשרי הראשון. אל תנסו להרגיע את האדם במהלך הנסיעה.
  • שקלו לתכנן את החופשה שלכם במקום המוכר לסובל\ת מאלצהיימר. לדוגמא, בבקתת יער בה הם ביקרו בעבר.
  • אם אהוביכם נוחים להתרגז, ייתכן שמוטב יהיה להימנע ממקומות צפופים מאד. ייתכן גם שתרצו להימנע מטיולי דחוסים ועמוסי מטרות,
  • אם אהוביכם מעולם לא טסו במטוס, ייתכן שמוטב יהיה להגיע בדרך אחרת**.
  • הסבו את תשומת לבם של אנשי צוות המטוס לכך שאתם נוסעים בחברת אדם שזכרונו נפגם וודאו שהסובל\ת נושאים או עונדים סוג כלשהו של אמצעי זיהוי.
  • אל תשכחו שחובותיכם כנותני טיפול נמשכות אפילו שאתם בחופשה. ייתכן שיסייע לכם להביא אתכם אדם נוסף שיסייע לכם לשאת במטלות אלה.