ניסטגמוס ופזילה אצל תינוק
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בני בן חודשיים וחצי אובחן על ידי רופאת עיניים עם ניסטגמוס (ריצוד עיניים) אנכי ופזילה. הרופאה המליצה לפנות לנוירולוג ילדים. ממה זה נובע? מה זה אומר? וכיצד ניתן לטפל?

תשובה:
חסרים לי מספר פרטים חשובים על מהלך ההריון והלידה, המשקל בלידה, אם ההתפתחות תקינה עד כה ועוד כדי לתת תשובה פחות כללית. ניסטגמוס יכול לנבוע מחריגות באחד מהמנגנונים אשר שולטים על עמדת ותנועות העיניים. הסיבות יכולות להיות קשורות למערכת העצבים המרכזית, לשרירי העיניים עצמם, או לפגיעה עצבית באוזן. אצל חלק מהתינוקות הבעיה חולפת, ואצל חלקם הניסטגמוס מהווה סימן ראשון לפגיעה נוירולוגית. הבירור לגורם לניסטגמוס מחייב בדיקה של נוירולוג מומחה לילדים או נוירואופטלמולוג, כדי לברר אם ישנה בעיה נוירולוגית נוספת ואם יש מקום לבדיקת הדמיה של המוח. מכיוון שאתם נמצאים בתחילת הבירור לניסטגמוס ולפזילה, קשה לתת תשובה כרגע בקשר לטיפול הנכון. בהתאם לבירור יקבע הטיפול הנכון. אני ממליץ לכם ללכת להיבדק על ידי רופא עיניים מומחה לילדים (אם לא עשיתם זאת עד כה) על מנת לקבל חוות דעת נוספת. בהצלחה! ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד