הייתי רוצה לשמוע פרטים על צנתור לב וירטואלי, יעילותו והיכן עושים אותו ב
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

הייתי רוצה לשמוע פרטים על צנתור לב וירטואלי, יעילותו והיכן עושים אותו בארץ?

תשובה:
צנתור לב וירטואלי הוא למעשה בדיקת CT בפרוטוקול מיוחד של הזרקה דינמית של חומר ניגוד המאפשרת הדגמה של העורקים הכליליים. הבדיקה נעשית בבתי חולים רבים בארץ, בד"כ בהפניית קרדיולוג. הצנתור הוירטואלי משמש לאבחון היצרויות ומחלות של העורקים הכליליים, אך אינו מאפשר טיפול בהרחבות והכנסת סטנטים, כצנתור רגיל. יתרונותיו הגדולים הם בכך שמדובר בבדיקה לא פולשנית, עם שיעור סיבוכים נמוך בהרבה מהצנתור הפולשני הרגיל. הסיבוכים הם נדירים וקשורים להזרקת חומר הניגוד (מה שנעשה גם בצנתור רגיל), ולחשיפה לקרינה, כבצנתור רגיל. הבדיקה מאפשרת הדגמה טובה של מהלך העורקים הכליליים, של הדופן שלהם, דבר שאינו מודגם היטב בצנתור הרגיל, ועוזרת לעיתים להבהיר תוצאות שאינן ברורות בצנתור רגיל. אומנם יעילותה ורמת המדוייקות של הבדיקה עדיין נבדקים, אולם הנתונים כיום מצביעים על כך שרגישות הבדיקה לאבחון מחלות עורקים כליליים גבוהה למדי - ושיעורה כ 90%. אולם בשל העובדה כי בדיקה זו אינה מאפשרת טיפול, ייתכן שהיא תצריך בדיקה נוספת בצנתור רגיל למטרות טיפול. לכן יש להתייעץ עם הרופא המטפל לפני ביצועה.