האם תסמיני האלצהיימר משתנים לפי שעת היום?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם תסמיני האלצהיימר משתנים לפי שעת היום?

תשובה:

תסמונת בין ערביים (Sundown syndrome) היא התנהגות אופיינית לאנשים הסובלים ממחלת אלצהיימר. היא מתארת את הבלבול, אי השקט ואובדן ההתמצאות המתרחשים לעתים תדירות בשעת השקיעה ולתוך הערב. התופעה עלולה להימשך כמה שעות או לאורך הלילה.

בעוד שהסיבה המדויקת לתסמונת בין הערביים אינו ידוע, מומחים מאמינים שישנם מספר גורמים התורמים לכך. אלה כוללים תשישות גופנית ונפשית (אחרי יום ארוך), ושינוי בשעון הגופני הפנימי הנגרם כתוצאה מן המעבר מאור לחושך. יש חולים במחלת האלצהיימר המתקשים לישון בלילה, דבר העלול להחריף את אי ההתמצאות שלהם. תרופות העלולות לגרום לאי שקט או לבלבול עלולות אף הן לתרום לתופעה זו.

תסמונת בין הערביים עלולה להיות מתישה עבור הסובל\ת מן המחלה והמטפלים בו או בה. הנה כמה עצות כיצד נסייע לאהובינו הסובלים מתסמונת בין ערביים להתמודד.

  • תכננו את היום כך שהמשימות המאתגרות יותר מתבצעות מוקדם יותר ביום, כאשר אהוביכם נוטים פחות להתרגז.
  • עקבו אחר הרגלי התזונה והאכילה של אהוביכם. הגבילו את ריכתם של מתוקים ומשקאות הכוללים קפאין לשעות הבוקר. נסו להגיש להם חטיף בשעות אחר הצהריים המאוחרות, או ארוחת ערב מוקדמת.
  • כדי לסייע לאהוביכם להירגע, נסו תה צמחים נטול קפאין או חלב חם.
  • שמרו את הבית או החדר מואר היטב. סגרו את הווילונות לפני שמחשיך כדי שאהוביכם לא יראו כיצד מחשיך בחוץ.
  • אם אהוביכם נרדמים על הספה או בכיסא, עזבו אותם שם. אל תעירו אותם כדי ללכת למיטה.
  • נסו להסיח את דעתם של אהוביכם בפעילויות החביבות עליהם. מוסיקה מרגיעה או סרט וידאו אהוב עשויים אף הם לעזור.
  • עודדו את אהוביכם להשתתף בפעילות גופנית כלשהי – כגון הליכה, אם יש ביכולתם – במהלך היום. זה עשוי לעזור להם לישון טוב יותר בלילה.