טיפול בריטלין לאחר התקף פסיכוטי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 23. לפני כ 8 חודשיים חוויתי פסיכוזה, ובמהלך הטיפול אובחנתי כסובל מהפרעת קשב וריכוז, ועלה הרעיון שאקבל ריטלין. האם יש סכנה שאחווה עוד התקף בגלל הריטלין?

תשובה:
ראשית, חשוב לדעת כי חלק ניכר מהקריטריונים של הפרעת קשב וריכוז מתקיימים אצל אנשים במהלך משבר פסיכוטי או בתהליך ההחלמה ממנו. חשוב לדעת גם אם הופעת המשבר הפסיכוטי היתה קשורה לשימוש בסמים או לחומר פסיכואקטיבי כלשהו, וכן אם המשבר הופיע לאחר טריגר מזוהה. כל אלה חשובים לאבחון המדוייק של בעייתך. רק אבחון מדוייק ונכון יאפשר להתאים לך טיפול טוב. טיפול בריטלין בהחלט עלול לעורר התלקחות פסיכוטית אצל אנשים עם רגישות לכך. אם יוחלט לנסות טיפול בריטלין, מומלץ שזה יהיה יחד עם טיפול כיסוי בתכשיר נוגד פסיכוזה, ותחת מעקב פסיכיאטרי צמוד. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית