דלג לתוכן

שאלה

אני בן 23. לפני כ 8 חודשיים חוויתי פסיכוזה, ובמהלך הטיפול אובחנתי כסובל מהפרעת קשב וריכוז, ועלה הרעיון שאקבל ריטלין. האם יש סכנה שאחווה עוד התקף בגלל הריטלין?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 01/03/2010 תאריך עדכון: 14/05/2013
1 דקות קריאה

תשובה:

ראשית, חשוב לדעת כי חלק ניכר מהקריטריונים של הפרעת קשב וריכוז מתקיימים אצל אנשים במהלך משבר פסיכוטי או בתהליך ההחלמה ממנו. חשוב לדעת גם אם הופעת המשבר הפסיכוטי היתה קשורה לשימוש בסמים או לחומר פסיכואקטיבי כלשהו, וכן אם המשבר הופיע לאחר טריגר מזוהה. כל אלה חשובים לאבחון המדוייק של בעייתך. רק אבחון מדוייק ונכון יאפשר להתאים לך טיפול טוב. טיפול בריטלין בהחלט עלול לעורר התלקחות פסיכוטית אצל אנשים עם רגישות לכך. אם יוחלט לנסות טיפול בריטלין, מומלץ שזה יהיה יחד עם טיפול כיסוי בתכשיר נוגד פסיכוזה, ותחת מעקב פסיכיאטרי צמוד. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' בלה גרוס
פרופ' בלה גרוס חוות דעת משפטית
ד"ר מרינה ארביטמן
ד"ר מרינה ארביטמן פסיכיאטריה
ד"ר דוד מילאטינר
ד"ר דוד מילאטינר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו