בעיות אימפוטנטיות ואחרות מהתרופה אלטרוקסין האם לחולה (זכר) שבלוטת התריס
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בעיות אימפוטנטיות ואחרות מהתרופה אלטרוקסין האם לחולה (זכר) שבלוטת התריס שלו נהרסה לחלוטין ע"י המערכת החיסונית שלו צפויות בעיות אימפוטנטיות או שמא בעיות כאלו נגרמות ע"י התרופה ? ( אלטרוקסין ) אילו תופעות לוואי יש לאלטרוקסין? האם לרפואה אלטר

תשובה:
אכן הפרעה בבלוטת המגן (בלוטת התריס, תירואיד) עשויה לגרום להפרעות בתפקוד המיני. טיפול תרופתי ספציפי עשוי לשפר את תפקוד הבלוטה ולהחזיר את התפקוד המיני. לעתים מלווה תת פעילות בלוטה זו בעלייה ברמת הורמון הפרולקטין, וזה רמז שאכן ההפרעה בתפקוד המיני קשורה בתת פעילות בלוטת המגן. לנו לא ידוע על תכשיר צמחי שעשוי לסייע במקרה זה, אבל תיקון תפקוד הבלוטה והורדת רמת הפרולקטין עשויים להחזיר את התפקוד לקדמותו. [04/01/2001] חזרה לעמוד שאלות ותשובות