האם כדאי לבצע בדיקת מי שפיר?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 35.5, נמצאת בשבוע ה-17 של הריון עם תאומים לאחר IVF שני. הבדיקות הגנטיות תקינות, שקיפות עורפית של שני העוברים 1.4 ו1.6. הסקירה הראשונית תקינה לחלוטין. הרופא יעץ לי לבצע בדיקת מי שפיר בשבוע ה-32. אני מתלבטת.

תשובה:
את בהחלט שואלת את "שאלת מיליון הדולר", בה מתחבטות מרבית הנשים בהריון שאין להן התוויה חד-משמעית לביצוע הבדיקה. על פי המלצות משרד הבריאות, כל אישה מעל גיל 35 צריכה לעבור את הבדיקה, ולכן גם רוב קופות החולים מממנות לפחות חלק מעלות הבדיקה בגיל זה. מובן שההחלטה, בסופו של דבר, היא שלך: עליך לשקול את היתרונות שמספקת הבדיקה לעומת היתרונות שבוויתור על הבדיקה, ולהביא בחשבון את הסיכון הכרוך בביצוע הבדיקה. על פי הספרות - שיעור ההפלות בעקבות הבדיקה הוא בערך כ-1:200. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד