אשך אחד קטן מהשני
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 15. שמתי לב שבשק האשכים שלי, האשך הימני קטן מהשמאלי, כלומר פעם הוא קטן ולא רואים אותו כמעט, ופעם הוא טיפה גדל אבל עדיין נשאר קטן. האשך השמאלי בסדר. רציתי לדעת מה עושים במקרה זה והאם זה דורש טיפול?

תשובה:
ישנם לפיהם שינוי עונתי משפיע על גודל האשכים, אך שינויים כאלה משפיעים לרוב לא רק על אשך אחד, אלא על שניהם באותה מידה. בנוסף, בעיה הורמונלית או בעיה בתפקוד האשך יכולה לגרום לשינוי בגודלו. אני מציעה שתפנה לאורולוג לבדיקה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד