קשר בין תזונה ורמת אשלגן גבוהה בדם
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 76. יש לי רמת אשלגן של 5.5 לפי שתי בדיקות שנעשו בהפרש של עשרה חודשים זו מזו. איזו תזונה עשויה לעזור? האם נכון שכאשר יש ערכי חומצת שתן גבוהים יש להימנע ממרק עוף צח?

תשובה:
רמה גבוהה של אשלגן עלולה לנבוע מסיבות שונות שאינן קשורות כלל לתזונה. עליך להתייעץ עם רופא/ת המשפחה ולברר מהי הסיבה לרמת האשלגן הגבוהה אצלך. לאחר הבירור, הרופא יוכל להנחות אותך לגבי הטיפול. המזונות העשירים באשלגן כוללים ירקות עם עלים ירוקים, תפוזים, אשכוליות, תפוחי אדמה ובננות. מידע נוסף על אשלגן נמצא כאן: https://www.infomed.co.il/definitions/potassium-k/