מהו זמן החיים של פרוקור
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אמי קבלה בחודשיים האחרונים פרוקור וקומדין. בעקבות פגיעה של הפרוקור בבלוטת התריס ,התרופה הופסקה. מאחר ופרוקור מדלל את הדם בנוסף לקומדין, קרוב לוודאי שצריכת הקומדין תוכפל. השאלה:מהו זמן החיים של הפרוקור בגוף אחרי שמפסיקים אותו?

תשובה:
התרופה פרוקור או בשמה הגנרי אמיודארון - Amiodarone , היא תרופה אנטי- אריתמית, כלומר ניתנת למניעה של הישנות הפרעות בקצב הלב. התרופה פרוקור עצמה אינה גורמת לדילול הדם אלא מגבירה את הפעילות של התרופה קומדין (שמה הגנרי וארפארין - Warfarin), לכן כאשר שתיהן ניטלות יש צורך במינון נמוך יותר של קומדין. לעומת זאת כאשר מפסיקים ליטול פרוקור יש להעלות את מינון הקומדין. לאחר הפסקת נטילת הפרוקור הוא עשוי להישאר בגוף למשך זמן ארוך למדי, בין 7 ל- 50 ימים (משתנה בין אדם לאדם). בתקופה זו יש לעקוב לעיתים תכופות אחרי רמת ה- INR ולהתאים את מינון הקומדין בהתאם. כמובן שכל זאת צריך להיעשות בהשגחתו של הרופא המטפל. תוכלי לקרוא עוד על התרופות בפורטל אינפומד בקישורים הבאים: על התרופה פרוקור : http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=32 על התרופה קומדין: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=104