ברצוני לדעת מדוע נשמע מעין רעש (חיכוך בעצמות) ברגע שמבצעים פעולה חריגה ב
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

ברצוני לדעת מדוע נשמע מעין רעש (חיכוך בעצמות) ברגע שמבצעים פעולה חריגה בשרירי הגוף, ומה הסיבה שהדבר קורה לי לעיתים תכופות?

תשובה:
רעש במפרקים, בייחוד בברכיים בדרך כלל אינו מצביע על בעיה חריגה. רק אם הרעש מלווה בכאב, יש לחשוד בבעיה במפרק ולגשת לרופא אורתופד. הרעש נובע מהרקמות הרכות או מזווית לא ישרה של פיקת הברך ביחס למפרק.