הסיבות האפשריות לכאבי ברכיים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי כאבי ברכיים זה כ-4 חודשים. עיקר הכאב בא דווקא כשאני ישנה. אני מתעוררת עם כאב חזק, שורף, מקרין ומנדנד בברך. לאחר שאני מעסה את הברך ושמה מגן ברך, הכאב נחלש. הכאבים בברכיים אמנם מלווים אותי גם במהלך היום, אך בעוצמה פחותה בהרבה. אני סובלת מפריצת די

תשובה:
כאבי ברכיים יכולים לנבוע ממספר סיבות שונות וממספר מקורות. הכאב יכול להיות מוקרן מהגב (כתבת שיש לך פריצת דיסק) או מהירך. הוא יכול להיות קשור גם לבעיה מקומית בברך (מניסקוס, דלקת ועוד), או לבעיה שמגיעה מהרגלים. אין בידי פרטים מספיקים על מנת לאבחן את הבעיה שלך. הייתי ממליץ לך בחום לגשת לרופא אורתופד על מנת שיבדוק אותך בדיקה גופנית מקיפה כדי לאתר את מקור הכאב. יש לבצע לפחות צילום ברכיים. יתכן שבהתאם לתוצאות הבדיקה, תופני לבירורים נוספים, כגון בדיקות דם, מיפוי עצמות, או אולי בדיקת טומוגרפיה ממוחשבת (CT). בהצלחה ד"ר עמית גיל - אינפומד