רציתי לשאול שאלה בנושא רפואת העור: מה זה בדיוק רוזצאה, ומהם דרכי הטיפול
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

רציתי לשאול שאלה בנושא רפואת העור: מה זה בדיוק רוזצאה, ומהם דרכי הטיפול האופייניות לבעיה?

תשובה:
רוזצאה היא בעית עור כרונית שבה יש הרחבה של כלי דם קטנים בפנים, הגורמת באופן טיפוסי לאדמומיות בעור הפנים. מלבד האדמומיות לעיתים יש עיניים דומעות וצורבות, פצעונים על גבי העור ועיבוי העור, בייחוד באזור האף. המהלך של רוזצאה מאופיין בתקופות של התפרצות ורגיעה לסירוגין. ישנם דברים המחמירים את ההסתמנות הקלינית, כגון חשיפה לשמש, דחק נפשי, טמפרטורות קרות מאוד או חמות מאוד, מזונות חריפים, אלכוהול, פעילות גופנית ועוד. הטיפול כולל ניקוי תדיר של הפנים, שימוש בתכשירים מסנני קרינה, תכשירים לאקנה דוגמת אוקסי ואנטיביוטיקה עורית, אנטיביוטיקה פומית, ויטמין A ועוד. אנא פנה לרופא עור לטיפול. לפרטים והדרכה בנושא ראה- http://www.rosacea.org/patients/materials/coping/index.html