חולת פרקינסון קשישה שסובלת מדיכאון או פסיכוזה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

חמותי בת 88, סובלת מדמנציה הכוללת פרקינסון, ומרותקת לכסא גלגלים. בזמן האחרון, בעיקר בשעות אחר הצהריים, כאשר מחשיך, היא בדיכאון. לפעמים היא גם מתארת אירועים דמיוניים כאילו קרו באמת. פעם המליץ לה פסיכוגריאטר על סרוקוול. האם תרופה זו אכן תשפר לה את מצב

תשובה:
יש להבחין בין שתי התופעות שתיארת: דיכאון, והתיאור של אירועים דמיוניים כאילו קרו באמת. דיכאון, זוהי מילה כללית, וחשוב לפרוט את הבעיה לגורמים: האם היא ישנונית? איטית? האם תוכן דיבורה כולל עצבות? מחשבות על מוות? חשוב להבין מה קורה לה בדיוק. לגבי התיאור של אירועים דמיוניים כאילו קרו באמת, אנו מתיחסים לכך כאל סימן פסיכוטי, כלומר חוסר יכולת של האדם להבחין בין מציאות לבין דמיון. התרופה סרוקוול יכולה לעזור מאוד לטיפול בסימפטום זה. יתכן שהתרופה תעזור גם למצב הרוח, אבל לצורך העניין כדאי בכל מקרה שהיא תיבדק שוב על ידי פסיכוגריאטר או פסיכיאטר כדי להעריך את מצבה כרגע. גם החמרה של מחלת פרקינסון יכולה להתבטא בדיכאון, וכדאי לבדוק גם את האיזון התרופתי שלה מבחינת מחלת הפרקינסון. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית