מה גורם להפרעות חרדה?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מה גורם להפרעות חרדה?

תשובה:

הפרעות חרדה הן מחלות אמיתיות עם גורמים ממשיים, ולא תוצאה של חולשה אישית, פגם באופי או חינוך לקוי. מחקר מדעי מתמשך מבהיר כי רבות מהפרעות אלה נגרמות משילוב של מספר גורמים, כולל שינויים במוח, לחצים סביבתיים וגורמים גנטיים.

מחקרים הראו כי מתח חמור או ארוך-טווח עלול לשנות את מאזן הכימיקלים במוח האחראים על בקרת מצב הרוח. מחקרים אחרים הראו כי אנשים הסובלים מהפרעות חרדה מסוימות חווים שינויים במבנה המוח השולטים בזיכרון ובמצב הרוח. בנוסף, הוכח כי הפרעות חרדה עוברות במשפחות, ופירושו של דבר שייתכן כי הן נרכשות בתורשה מאחד ההורים או משניהם. יתרה מזאת, גורמים סביבתיים מסוימים – כגון טראומה או אירוע משמעותי אחר – עלולים להצית הפרעת חרדה אצל אנשים שלהם נטייה תורשתית לפיתוח ההפרעה.

כמו במקרה של רוב המחלות, אנשים מסוימים נוטים יותר מאחרים לפיתוח המחלה. לבני משפחה קרובים של אנשים הלוקים בהפרעת פאניקה יש סיכון מוגבר של פי ארבעה עד פי שבעה לפתוח הפרעת פאניקה בעצמם.