נגד אילו זנים של פפילומה מגן החיסון נגד סרטן צוואר הרחם?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כ-4 שנים סבלתי מקונדילומה, לאחר מספר חודשים נפטרתי מהנגיף ותוצאות הבדיקות שעשיתי היו תקינות. לפני כמה ימים קיבלתי את החיסון נגד הווירוס שגורם לסרטן צוואר הרחם. האם העובדה שסבלתי מקונדילומה משפיעה באיזושהי צורה על אפקטיביות החיסון? האם זה מומלץ ל

תשובה:
ישנם מספר סוגים של נגיף הפפילומה האנושי (HPV). החיסון יעיל בעיקר כנגד הזנים 16 ו-18, הזנים השכיחים ביותר בגרימת סרטן צוואר הרחם, כמו גם כנגד הזנים 6 ו-11. החיסון אמור להוות הגנה מפני הידבקות, ועל כן, על פי הצהרות החברה המייצרת את החיסון, נשים שנדבקו בעבר, יהנו מהגנה רק כנגד הזנים אליהם עדיין לא נחשפו. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד