מה גורם לטרשת נפוצה?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מה גורם לטרשת נפוצה?

תשובה:

רופאים עדיין אינם מבינים מה גורם לטרשת נפוצה, אולם ישנם ממצאים מעניינים המראים כי ייתכן שלגנטיקה, לסביבת המטופל ואולי אף לנגיף כלשהו יש תפקיד בכך.

חוקרים מאמינים כי ייתכן שהטרשת הנפוצה מועברת בתורשה (מהורים לילדיהם). קרובים מדרגה ראשונה, שנייה ושלישית של אנשים הלוקים בטרשת נפוצה נמצאים בסיכון מוגבר לפתח את המחלה בעצמם. לאחים ואחיות של הלוקים בטרשת נפוצה יש סיכון של שני אחוזים עד חמישה אחוזים לפתח אותה בעצמם.

ישנם מדענים המשערים כי הטרשת הנפוצה מתפתחת משום שאדם מסוים נולד עם נטייה גנטית להגיב לגורם סביבתי כלשהו, אשר בבואו עמו במגע גורר את התגובה של המערכת החיסונית.

בנוסף, מחקרים מסוימים מרמזים כי לנגיפים רבים כגון חצבת, הרפס ונגיף השפעת עשוי להיות קשר לטרשת הנפוצה. אולם נכון לידוע כיום, השערות אלה לא הוכחו.