טיפול בחרדות ללא תרופות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מכניסה לאתר ובכלל אני מבין כי אני סובל מחרדות. זה התחיל אחרי אירוע של לחץ טראומטי שבסופו הגעתי למיון עם חשש להתקף לב. בבדיקות לא נמצא כלום, ולהיפך, מאז אני סובל מחרדות, קוצר נשימה, נדודי שינה, פחד להירדם ועוד. לאחרונה התחלתי להשתמש ב- רסקיו ועושה רוש

תשובה:
ישנן גישות שונות בהתייחסות לחרדה ולטיפול בה. הטיפול יכול לכלול טיפול פסיכולוגי, טיפול תרופתי או שילוב של שניהם. גם בטיפול הפסיכולוגי עצמו ישנן גישות שונות. לפי גישה אחת, החרדה היא סימפטום של בעיה עמוקה יותר, ולכן יש צורך בטיפול פסיכולוגי דינמי ארוך טווח כדי לטפל בשורש הבעיה. לעומתה ישנה גישה שלפיה ניתן להתגבר על התקפי החרדה בטיפול קוגניטיבי - התנהגותי שהינו ממוקד וקצר יותר, וע"י שיטות שונות כמו טכניקות של הרפיה, דמיון מודרך ועוד כדי ללמוד לשלוט בהתקפי החרדה. ניתן לשלב בין שתי השיטות, וניתן גם לשלב טיפול פסיכולוגי עם טיפול תרופתי. תוכל לקרוא בהרחבה על הגישות השונות והטיפולים בקישור הבא: http://www.psychologia.co.il/anxiety20.htm