דלג לתוכן

האם יש קשר בין נטילת פלוטין לבין טחול מוגדל?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 01/11/2009 תאריך עדכון: 08/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

בני החייל בן 20 ונוטל תרופה בשם פלוטין. התרופה ניתנה לו על ידי הרופא הצבאי. משך השימוש עד עתה הוא כחצי שנה. בני עבר בדיקת אולטרסאונד של דרכי השתן, ונאמר לו שדרכי השתן תקינות, אבל שהטחול מוגדל, והוא התבקש לעשות בדיקות דם. האם יש קשר בין טחול מוגדל

תשובה:

הגדלה של הטחול אינה תופעת לוואי מוכרת של נטילת פלוטין. סביר יותר שיש לו בעיה רפואית אחרת כלשהי שגורמת להגדלת הטחול, ויותר מידע יתווסף לאחר קבלת תוצאות בדיקות הדם. דרך אגב, לעיתים תמונה קלינית של דיכאון קשורה למחלות גופניות, כגון מחלת הנשיקה או אנמיה, שבהן יש גם הגדלה של הטחול. זאת אומרת, יתכן שאם בנך יאובחן כהלכה ובעיותיו הגופניות יטופלו, אולי יפסק הדיכאון והצורך שלו להשתמש בפלוטין. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר גד ליברטי
ד"ר גד ליברטי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר רוברטו דניאל אומנסקי
ד"ר רוברטו דניאל אומנסקי פסיכיאטריה
פרופ' מרדכי גוטמן
פרופ' מרדכי גוטמן כירורגיה פלסטית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו