סיבות אפשריות לצריבה, גרד והפרשה מהנרתיק
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחרונה סבלה חברתי מפטריה בנרתיק, קנדידה. לפני שגילתה זאת הופרש נוזל לבן דמוי קרם על איבר מיני בעת קיום יחסי מין ללא קונדום, והרגשתי שזה שורף, ושיש לשטוף את המקום. לאחר שבועיים לערך החל המקום מתחת לכיפה להתנפח מעט, להפוך לאדום, והופיעו מעין פצעים או

תשובה:
בדרך כלל קנדידה אינה עוברת מהנרתיק לגבר, אם כי לעיתים היא יכולה לעבור ולגרום לפריחה בפין או אפילו להפרשה. עם זאת, להפרשה אותה אתה מתאר לפני קיום יחסי המין יכולות להיות סיבות רבות. השכיחה ביותר היא הפרשה של נוזל מקדים (precum), שהוא נוזל מבלוטות המופרש כאשר הגבר מגורה. צריבה, גרד והפרשה הם בדרך כלל תסמינים של דלקת של הנרתיק. לדלקת זו יכולות להיות סיבות רבות, הכוללות זיהום פטרייתי - בדרך כלל קנדידה או חיידקים שונים, או מצבים דלקתיים שמערבים מספר חיידקים. רק בדיקה גינקולוגית ובדיקת מעבדה של ההפרשה יכולות לאבחן את המצב במדויק. מכיוון שהתלונות חוזרות על עצמן, אני ממליצה שחברתך תפנה לרופא גינקולוג או לרופא עור ומין לבדיקה ולאבחון הבעיה. יתכן כי בכלל לא מדובר בפטרייה, והטיפול שהשתמשתם בו אינו מספק. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד