מידע על שפעת החזירים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 32. הייתי מעוניין לקבל מידע על הזן החדש של שפעת החזירים. מה שמטריד אותי זה שנפגעים קשה ואפילו מתים מן המחלה לא רק מי ששייכים לקבוצת סיכון, אלא גם צעירים בריאים. חיפשתי הרבה מאוד ברשת ולא מצאתי מידע על הזן החדש. מה נחשב גיל צעיר מבחינה רפואית?

תשובה:
הזן החדש של שפעת החזירים (H1N1) הוא נגיף שפעת לכל דבר. הדבר היחיד ששונה בו מנגיפי השפעת המוכרים עד עתה הוא המעטפת שלו, שאותה לומדת המערכת החיסונית שלנו לזהות. פעם בכמה עשרות שנים משנה נגיף השפעת את המעטפת שלו כל כך, שאין אף אדם שמחוסן נגדו, וכך הוא יכול להתפשט במהירות למיליוני בני אדם ולגרום למגיפה עולמית (המכונה פאנדמיה). כיוון שאין לבני האדם חסינות נגד נגיד שעבר שינוי כזה, בהשוואה לנגיפי השפעת העונתית הרגילים שלרוב בני האדם יש לפחות חסינות חלקית נגדם, הוא עלול לגרום למחלה קשה יותר, בעיקר באנשים עם גורמי סיכון ספציפיים כמו השמנת יתר, הריון, מחלות כרוניות ומערכת חיסונית מדוכאת. בדרך כלל אנשים צעירים (בגיל 18 עד 60) מחוסנים מפני נגיפי השפעת העונתית באופן חלקי כיוון שהנגיפים שבהם נדבקו בעבר מספקים הגנה מסוימת. לעומת זאת, אף אחד מהצעירים אינו מחוסן נגד הזן החדש, ולכן יש סכנה מעט יותר גדולה למחלה יותר רצינית. עם זאת, הרוב המכריע של בני האדם הצעירים והבריאים עוברים את השפעת הזאת, כמו כל שפעת אחרת, ללא פגע. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני