תופעות לוואי של אסקול
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 27. על חולים כרוניים שלוקחים תרופות שמדכאות את המערכת החיסונית אומרים שהם פגיעים יותר לשפעת החזירים. האם התרופה אסקול לטיפול בקוליטיס מדכאת את המערכת החיסונית? והאם ישנה תופעת לוואי של ירידה בספירת הזרע אצל המשתמשים בתרופה זו?

תשובה:
אסקול הוא השם המסחרי של אחד הסוגים של התרופה מסאלאמין, שהיא תרופה נוגדת דלקת המשמשת לטיפול במחלות מעי דלקתיות. היא אינה מדכאת את המערכת החיסונית בשימוש שגרתי (פרט לתופעת לוואי נדירה ביותר של נפילה בכמות תאי הדם הלבנים), ולמיטב ידיעתי, אין לה תופעת לוואי של ירידה בספירת זרע. ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד