לבתי בת ה 7 יש דלקת גרון סטרפטוקוקולית מסוג A. הרופא כמובן ממליץ על אנט
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לבתי בת ה 7 יש דלקת גרון סטרפטוקוקולית מסוג A. הרופא כמובן ממליץ על אנטיביוטיקה, אולם מקריאה גיליתי כי יש מספר אתרים אשר אינם ממליצים לטפל כך, מאחר והחיידק לא מחוסל על ידי התרופה אלא רק מפסיק להתחלק . מה דעתכם ? נ.ב - הילדה חשה בטוב כבר לאחר 24

תשובה:
אם הילדה לא תטופל באנטיביוטיקה, יש סיכוי שזנים מסוימים של החיידק יגרמו לסיבוך בשם קדחת שגרונית או rheumatic fever - מחלה רב-מערכתית המערבת בעיקר את הלב והמפרקים, וכן לבעיה כלייתית. למידע נוסף על החיידק וסיבוכיו: http://www.cdc.gov/ncidod/dbmd/diseaseinfo/groupastreptococcal_g.htm