דלג לתוכן

כבר כמה שנים שאני סובלת מבעיות עיכול – הקאות וכאבי בטן, ורזיתי בצורה מאד משמעותית. הרופאים טענו שיש לי בקע סרעפתי, וטופלתי בתרופה לוסק. לפני חודש וחצי הרגשתי מאד רע – סחרחורות, בחילות, כאבי בטן חזקי

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 01/12/2008 תאריך עדכון: 09/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

כבר כמה שנים שאני סובלת מבעיות עיכול – הקאות וכאבי בטן, ורזיתי בצורה מאד משמעותית. הרופאים טענו שיש לי בקע סרעפתי, וטופלתי בתרופה לוסק. לפני חודש וחצי הרגשתי מאד רע – סחרחורות, בחילות, כאבי בטן חזקים יותר מהרגיל וקוצר נשימה. פניתי לרופא, ולאחר בדיק

תשובה:

שיתוק קיבה, או גסטרופרזיס, הוא פגיעה בתנועתיות הקיבה. לרוב לא נמצא הגורם הספציפי למחלה, אך יכולות להיות לה סיבות רבות, כמו זיהום חיידקי, סוכרת, מחלות נוירולוגיות ועוד. התסמינים השכיחים של הבעיה הם כאבי בטן, הקאות, תחושת שובע מוקדמת, וכמובן שירידה משמעותית במשקל. האבחנה המדוייקת ביותר מתקבלת לאחר בדיקת מיפוי קיבה, בה ניתן מזון שמסומן באיזוטופ. אינני יודעת בדיוק אילו בדיקות עברת, אך בעיה זו מתאימה לפרטים שאת מתארת. עם זאת, אינך אמורה לחוות תסמינים קשים כפי שאת מתארת כמו התעלפויות וחולשה רבה. הטיפול בשיתוק קיבה נעשה בכמה מישורים: טיפול תזונתי, הכולל ארוחות קטנות והימנעות מאכילת שומנים. כמו כן, לעיתים נחוצים תוספי מזון או פורמולות מזון מוכנות. טיפול תרופתי בתרופות המשפרות את תנועתיות הקיבה (כמו מוטיליום ופרמין). טיפול בעזרת קוצב קיבה חשמלי המשפר את תפקוד הקיבה ומעודד את ריקונה. טיפול זה הוא טיפול חדש למדי, ועל כן עדיין אין די מידע לגבי יעילותו או לגבי תופעות הלוואי הכרוכות בו. בינתיים אני ממליצה לך להתחיל בטיפול שהוצע לך, שיכלול גם שינויים תזונתיים. אם לא תחושי שיפור, יש מקום להמשך הבירור. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר שגית משולם-דרזון
ד"ר שגית משולם-דרזון כירורגיה פלסטית
ד"ר אירית יעקבי
ד"ר אירית יעקבי רפואת שיניים
ד"ר יצחק אייזנמן
ד"ר יצחק אייזנמן עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו