קושי בהחדרת טמפון אצל נערה בת 14
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 14 וחצי וקיבלתי וסת לפני כשנה. מאז ועד עכשיו איני מצליחה להחדיר טמפון בגלל שהמעבר קטן מידי. אימי אמרה לי שגם אצלה המעבר היה קטן מדי. האם יש דרך לבדוק את העניין אצל רופאה? האם ידוע לכם איך זה גדל? בנוסף, יש לי חבר והייתי רוצה לקיים איתו יחסי

תשובה:
הרבה בנות מתקשות בהכנסת טמפון בנסיונות הראשונים עד שהן מכירות את מבנה הנרתיק. ישנה דרך לבדוק מה הסיבה לקשיים בהכנסת הטמפונים על ידי בדיקה אצל רופא או רופאה גינקולוגית. סביר להניח שהבעיה היא בשל קרום הבתולים שמפריע בהכנסת הטמפון. זהו קפל עור דק הנמצא בפתח הנרתיק (וגינה), אשר נקרע בזמן קיום יחסי מין בפעם הראשונה או על ידי הכנסת גוף זר. הדרך שבה הבעיה נפתרת לרוב היא על ידי קיום יחסי מין, שייתכן שיכאבו מעט בפעם הראשונה, או על ידי ניתוח קטן ופשוט בהרדמה כללית. בכל מקרה, רצוי להיבדק על ידי רופא גינקולוג כדי לברר מה הסיבה לקושי בהכנסת טמפון. בהצלחה! ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד