דלג לתוכן

התלבטות לגבי הפסקת נטילת פריזמה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/01/2009 תאריך עדכון: 02/11/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

בתקופת הצבא, לפני כ-3 שנים, אובחן שיש לי חרדה חברתית, ואני לוקחת פריזמה. פניתי לפסיכיאטר שלי בנוגע לבעיה בתפקוד המיני עקב הכדורים, והוא המליץ להפסיק בהדרגה את הטיפול בתרופה, למרות שאני עתידה להתחיל שלב חדש בחיי: אוניברסיטה בעיר רחוקה. האם נכון שאם

תשובה:

את שואלת שאלה מאד חשובה ונכונה, שאין לה תשובה חד-משמעית. אצל חלק מהאנשים יש נטייה לחרדה, אשר מתפרצת לכדי הפרעת חרדה של ממש בתקופות מסוימות בחיים. התקופות בהן זה קורה מתאפיינות בסטרס, או שההתפרצות באה לאחר סטרס שנחווה, למשל לאחר תקופה של שירות צבאי, או בעקבות לאחר גירושין או פיטורין. כאשר מצבו של אדם עם נטייה לחרדה יציב, ללא סימפטומים שמפריעים לתפקוד או שגורמים למצוקה סובייקטיבית, ולאחר טיפול מוצלח בתרופה, בהחלט אפשר לנסות לראות איך הוא מסתדר ללא התרופה, בייחוד אם לתרופה יש תופעות לוואי. יכול להיות שבשנים שחלפו מאז שאובחנה החרדה החברתית שלך, חוץ מזה שנטלת כדורים, גם צברת חוויות חיוביות, ניסיון חיים, בגרות, אהבה; ואולי היום את יותר חזקה, וגם המעבר המשמעותי ללימודים בעיר אחרת, לא יגרום להתפרצות של חרדה באותה צורה או באותן עוצמות שהיו בצבא. הסיכון שהחרדה תשוב ותתפרץ ותפריע עדיין ישנו. בדרך כלל, תרופה שעזרה בעבר עוזרת גם לאחר הפסקה. אם את חוששת, תוכלי כבר לקראת המעבר, או לקראת התחלת הלימודים, לחזור לפריזמה במינון נמוך, למשל 10 מ"ג ליום. אם יחזור הצורך בטיפול, לאור העובדה שהייתה לתרופה תופעת לוואי שהפריעה לך, כדאי אולי לנסות תכשיר אחר שפחות נוטה לגרום תופעות לוואי בתחום המיני. יש כאלו. בהצלחה בלימודים, ותמשיכי להרגיש טוב! ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר לימור גבעון
ד"ר לימור גבעון פסיכיאטריה
ד"ר אסתי הרשקוביץ- כהן
ד"ר אסתי הרשקוביץ- כהן כירורגיה פלסטית
ד"ר ניר נתנזון
ד"ר ניר נתנזון עור ומין
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו