מהי ההגנה הטובה ביותר בפני סרטן העור?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מהי ההגנה הטובה ביותר בפני סרטן העור?

תשובה:

קרינה אולטרה-סגולה מן השמש וממנורות-שיזוף ותאי שיזוף מזיקה לעור ועלולה להוביל למלנומה ולסוגים אחרים של סרטן העור.

מחקרים מראים כי צמצום החשיפה לקרינה על-סגולה מפחיתה את שיער ההתרחשות של סרטני העור מסוגים שאינם מלנומה. קרינה אולטרה-סגולה היא הקרניים עתירות האנרגיה המגיעות מן השמש. מקורות מלאכותיים כגון תאי שיזוף ומנורות שיזוף מפיקים אף הם קרינה על-סגולה.

איך אוכל לבצע בדיקה עצמית?

כך תבצעו בדיקה עצמית לעורכם:

  • לאחר מקלחת או אמבטיה, עמדו לפני מראה בגודל מלא בחדר מואר היטב. השתמשו במראה ידנית נוספת כדי לבדוק את האשורים שקשה לראות.
  • התחילו בפנים ובקרקפת והתקדמו מטה. בדקו את הראש, הצוואר, הכפתיים, הגב, החזה וכן הלאה. ודאו שבדקתם את החזית, הגב וצדי הזרועות והרגליים. כמו כן, בדקו את המפשעה, כפות הידיים, הציפורניים, כפות הרגליים, ציפורני הרגליים והעור שבין האצבעות והבהונות.
  • ודאו שבדקתם את חלקי הגוף שקשה לראותם, כמו הקרקפת והעורף. חבר או קרוב אולי יוכלו לסייע בבדיקת אזורים אלה.
  • היו מודעים לשומות שלכם ולצורתן. חפשו כל סימן לשינוי, במיוחד שומה שחורה חדשה או שינוי בקווי המתאר, הצורה, הגודל או הצבע (במיוחד נקודה שחורה) או התחושה של שומה קיימת. מכו כן היו ערים לשומות חדשות, חריגות או "מכוערות".
  • בדקו את השומות בקפידה בזמנים של שינויים הורמונליים, כגון גיל ההתבגרות, הריון או גיל המעבר.
  • ייתכן שיועיל לכם לתעד את תאריכי בדיקות העור שלכם ולרשום הערות לגבי מראה העור. אם תראו דבר-מה חריג, גשו לרופא מיד.