איך אוכל לדעת אם שומה קיימת היא מלנומה?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

איך אוכל לדעת אם שומה קיימת היא מלנומה?

תשובה:

אם יש לכם שאלה או דאגה הנוגעת למשהו על עורכם, גשו לרופא. עליכם לחפש:

  • אסימטריה – חצי אחד של השומה לא תואם לחצי השני.
  • גבול – הקצוות מקווקווים, חתוכים, מטושטשים או חריגים בצורתם. הפיגמנט עלול להתפשט לעור הסובב.
  • צבע – הצבע אינו אחיד. ייתכן כי תראו גוונים של שחור, חום ובז'. ייתכן גם שתראו אזורים לבנים, אפורים, ורודים או כחולים.
  • קוטר – קיים שינוי בגודל. לרוב מדובר בעלייה בשטח השומה. מלנומות הן לרוב גדולות ממחק של עיפרון (כלומר יותר מקוטר של חמישה מילימטר).