פטרת הפה והגרון (1)
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מה קורה כאשר חולים בפטרת הפה והגרון?

תשובה:

מרבית המקרים של פטרת הפה והגרון הם קלים וניתן לטפל בהם על ידי שימוש בשטיפת פה לטיפול בפטריות או בכדורי מציצה. מקרים קלים במיוחד של פטרת הפה והגרון יכולים לחלוף גם ללא כל צורך בטיפול תרופתי. במרבית המקרים של פטרת הפה והגרון, נדרש בדרך כלל פרק זמן של כשבועיים על מנת לטפל בה בעזרת תרופות נגד פטרת. בחלק מן המקרים, פטרת הפה והגרון יכולה להימשך על פני פרק זמן של שבועות מספר, וזאת על אף הטיפול התרופתי.

במידה ופטרת הפה והגרון אינה חולפת ללא טיפול, היא עלולה להתפשט אל עבר אזורים נוספים של גופך.