בדיקת CT לילדה עם ציסטה מוחית
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

הילדה שלי, בת 3, נולדה עם ציסטה במוח. היא בריאה לחלוטין, התפתחותה תקינה. ביקשו לעשות CT במוח. מדוע? אילו סכנות יש בציסטה? ובבדיקה, שנעשית בהרדמה מלאה? מה משמעות ציסטה שכזו בילדה בריאה? האם הציסטה יכולה להיעלם?

תשובה:
האם ידוע לך באיזה סוג ציסטה מדובר? קשה לי לתת לך מידע לגבי משמעותה, מבלי לדעת באיזה סוג מדובר. היא יכולה להיעלם, אך היא יכולה גם לגדול וללחוץ על אזורים מסוימים במוח, ולכן חשוב לעקוב אחריה על ידי בדיקת ה-CT. בדיקת CT נעשית בהרדמה כללית רק כדי שהילדה לא תזוז בעת הבדיקה. בדיקה זו היא בדיקת הדמיה של רקמות ואיברים פנימיים. מעבירים בה קרני רנטגן דרך הגוף בזוויות שונות באמצעות סורק ממוחשב, המעביר תמונות של "פרוסות" של הגוף למחשב. המחשב בונה מן התמונות האלה תמונת חתך רוחב של המבנים. בתוך הגולגולת ניתן לגלות בשיטה זו את האנטומיה של המוח ושל כל המבנים שבו, ולזהות מצבים פתולוגיים, כגון גידול, מורסה או דימום מוחי. חשוב מאוד לזוז כמה שפחות בזמן הבדיקה, ולכן בילדים קטנים עושים את הבדיקה בהרדמה מלאה. לעוד מידע: http://www.infomed.co.il/questions/q_122407_2.asp