תחושת מרירות בפה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

זה חודש אני סובלת ממרירות קשה בפה, והייתי מעוניינת לדעת מה יכולות להיות הסיבות לכך. אני בת 61, חולת סוכרת מסוג 2, ושוקלת 120 ק"ג. אני מטופלת בהומלוג 30/70 (20 מ"ג פעמיים ביום), בייאטה (10 מ"ג פעמיים ביום), לוקחת גם גלוקומין וכדורי מ

תשובה:
סיבה שכיחה לתחושת מרירות בפה היא עליה של מיצי קיבה לוושט ואף הלאה, תופעה אשר מוכרת גם בשם ריפלוקס (זרימה חוזרת). עודף משקל הוא גורם שמגדיל את הסיכון להיווצרות תופעה זו. אם הפטריה חלפה ותחושת המרירות נשארה, ייתכן שמדובר בריפלוקס. שווה לנסות טיפול בתרופות שמפחיתות את הפרשת החומצה לקיבה ( אומפרדקס, לוסק, לנטון וכו') ולראות אם זה עוזר. ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד